Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

The Prodigy @ Tae Kwon Do , Athens 17/09/2010



Αν κάποιος μου έλεγε στα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου ότι κάποια μέρα θα πήγαινα να τους δω σε συναυλία, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αντιδρούσα λέγοντας κάτι σαν ''άντε βρε με τους ρεϊβάδες που νομίζουν ότι παίζουν μουσική , καλύτερα να πάω να δω το τάδε χέβι μέταλ συγκρότημα...''.
Τελικά, ύστερα και από... μερικά χρόνια που έχουν μεσολαβήσει βρέθηκα στο χώρο του Ταε Κβο Ντο παρέα με περίπου άλλα 11.000 άτομα περιμένοντας τους βρετανούς από το Essex Prodigy να βγουν στη σκηνή.  Βέβαια μέσα σε αυτά τα χρόνια είχαν μεσολαβήσει και πολλά πράγματα. Λίγο ο ήχος των Prodigy ο οποίος από την εποχή του ''The Fat Of The Land'' είχε αρχίζει να αλλάζει, λίγο και τα δικά μου μουσικά ακούσματα (σίγουρα και πολλών άλλων) που άρχισαν να εξελίσσονται, ήταν αρκετά για να έρθει η προσέγγιση προς τη μουσική τους.
Μπαίνοντας λοιπόν μέσα στην αρένα του σταδίου μπορούσε κανείς να παρατηρήσει κόσμο που είχε διαφόρων ειδών ακούσματα. Μπορούσε κανείς να διακρίνει να φοριούνται μπλουζάκια από συγκροτήματα όπως οι Last Drive και Slayer μέχρι και των VNV Nation....

Με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση και ενώ το στάδιο είχε ήδη γεμίσει ασφυκτικά , βγήκε η γνωστή τριάδα ξεκινώντας με τα ''World's On Fire'' , ''Breathe'' και ''Omen'' δείχνοντας την διάθεση τους στο κοινό για μια δυναμική εμφάνιση. Στη συνέχεια ακολούθησαν και κομμάτια όπως τα ''Poison'' , ''Thunder'' και ''Firestarter'' (όπου στο άκουσμα του άναψαν και καπνογόνα από το κοινό!) με το συγκρότημα να κλείνει το set του με τα ΄΄Voodoo People'' , ''Invaders Must Die'', ''Diesel Power'', και ''Smack My Bitch Up''. Με ένα κοινό που φαινόταν διψασμένο για περισσότερη μουσική (είχαν περάσει και 11 χρόνια από την τελευταία φορά που είχανε παίξει στην Αθήνα) , οι Prodigy μετά από λίγο επανήλθαν πάνω στη σκηνή για να ερμηνεύσουν άλλα 5 (!) κομμάτια για το encore τους. Αυτά ήταν τα 'Take Me To The Hospital'' , ''Τheir Law'', ''No Good (Start The Dance)'', ''Out Of Space'' και ''Comanche'' συμπληρώνοντας  μια εμφάνιση που διήρκησε συνολικά 1μιση ώρα, χωρίς να αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Από τα μείον αυτής της συναυλίας θα έβαζα το χώρο , ο οποίος λόγο της ακουστικής του δεν είναι και ο πιο ιδανικός για συναυλίες, αλλά ήταν και μια λύση της τελευταίας στιγμής μιας και το Αθηνών Αρένα διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει το κοινό ενός συγκροτήματος τέτοιου βεληνεκούς.


Setlist
‎1. World's On Fire
2. Breathe
3. Omen
4. Poison
5. Thunder (Dubstep Remix)
6. Colours
7. Warrior's Dance
8. Firestarter
9. Run With the Wolves
10. Voodoo People
11. Omen (Reprise)
12. Invaders Must Die
13. Diesel Power
14. Smack My Bitch Up

Encore:
15. Take Me to the Hospital
16. Their Law
17. No Good (Start The Dance)
18.
Out of Space
19. Comanche 

Κείμενο : Πέτρος Μελίδης