Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εxpatriate/Β-Sides live @ Οξυγόνο live, Athens 24/09/2010

Μαγεία για τους παρόντες, μαγιά για τους επόμενους
Ένα 24ωρο πριν την αθηναϊκή συναυλία των νυν αγαπημένων του αθηναϊκού κοινού Archive, έπαιξαν στο φιλόξενο Oξυγόνο Live οι μελλοντικοί του αγαπημένοι Expatriate με τους πατρινούς B-Sides να τους ανοίγουν.

Οι B-Sides είναι δεμμένη μπάντα, βασισμένοι στην ιδιαίτερη φωνή του τραγουδιστή τους. Τα τραγούδια τους ήταν σχετικά άνισα μεταξύ τους, άλλα άρεσαν πολύ, άλλα ήταν μέτρια & έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να προετοιμάσουν το κοινό για τους Αυστραλούς (κατοίκους Βερολίνου & με έλληνα ντράμμερ που είχε και τα...γενέθλιά του την βραδιά της συναυλίας) Expatriate.






 H 4μελής μπάντα είχε δώσει ήδη διαπιστευτήρια με τα 3 unplugged κομμάτια που ερμήνευσε στο στούντιο του RED96,3 την προηγουμένη, οπότε τα 350 άτομα που βρέθηκαν στον χώρο της Συγγρού ήταν αποφασισμένα να περάσουν πολύ καλά.
Κι αυτό συνέβη. Ο ήχος για τα δεδομένα του χώρου πολύ καλός, η μπάντα το διασκέδασε & το κοινό δεν είχε κανένα παράπονο από την
συνάντηση με τους Expatriate.
Αν & άργησαν λίγο να πάρουν μπροστά όλα τα μέλη τους, ύστερα απο μιάμιση ώρα κι απο ένα encore, οι Αυστραλοί έσπασαν το σετ τους κατά τα πρότυπα των...Who & αποχώρησαν για το after show party στο Closer.

Kορυφαίες στιγμές, η διασκευή του "Missing" των Everything But The Girl & το καλύτερο τραγούδι της μπάντας το 8λεπτο "Are You awake?" με το οποίο έκλεισαν τη συναυλία & τον κύκλο του παρθενικού τους άλμπουμ.

Πάντως κάτι μου λέει ότι την επόμενη φορά που θα έρθουν στην Ελλάδα για το νεο τους άλμπουμ, οι Expatriate όχι μόνο θα παίξουν σε μεγαλύτερο venue αλλά & ο Brian θα το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει (όπως στο Οξυγόνο) να κατέβει & να τραγουδήσει μέσα
απο το κοινό.
Φεύγοντας απο το Oξυγόνο θα στοιχημάτιζα ότι πολύ σύντομα (αν δεν έχει ήδη γίνει) οι Aυστραλοί θα είναι μέλη του κλειστού κλαμπ των Puressence, των Archive, των Placebo & 2-3 ακόμη συγκροτημάτων με ειδική σχέση με τη χώρα μας & με πολύ μεγάλη βάση οπαδών.

 Expatriate Setlist :

Miracle Mile
Play A Part
Blackbird
Gotta Get Home
Heart Attack
Space Between
Times Like These
Killer Cat
School
Get Out , Give In
Shooting Star

Encores :
Crazy
Missing (Everything But The Girl cover)
Are you Awake? 



Κείμενο : Γιώργος Αποστόλου
Φωτογραφίες : Γιώργος Αποστόλου, Πέτρος Μελίδης