Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Before The Dawn & Bare Infinity (plus InVein) LIVE @ DADA BAR

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και το DADA απ’έξω να είναι γεμάτο από κόσμο που ανυπομονούσε να ξεκινήσει το Live των Bare Infinity και φυσικά των Φιλανδών Before The Dawn, που είχαν ως τερματικό σταθμό της φιλανδο-ελληνικής περιοδείας τους την Αθήνα. Το live ξεκίνησε περίπου στις 21.30 με 21.45, με αρκετά παράπονα για την καθυστέρηση και τα προβλήματα που αρχικά υπήρξαν στον ήχο.

Την βραδιά άνοιξαν οι InVein, ένα gothic metal ελληνικό συγκρότημα, το οποίο δέχτηκε αρκετό χειροκρότημα από το γεμάτο DADA για την προσπαθειά τους. Η ιδιαίτερη φωνή του Ilias σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό ήχο των τραγουδιών έδωσε μια electric gothic ατμόσφαιρα και ζέστανε το κοινό. Το καλύτερο σημείο της εμφάνισής τους ήταν η διασκευή του “The Lost Boys” από 69eyes, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των InVein, αφού η ομοιότητα της φωνής του Ilias με τον Jyrki (69eyes) είναι εμφανής.

Ακολούθησαν οι μελωδικοί Bare Infinity, με την εκπληκτική Angel στην κυριολεξία να δίνει τον

καλύτερό της εαυτό στα operatic σημεία των τραγουδιών και με την σκηνική της παρουσία να κόβει την ανάσα. Η μπάντα βρισκόταν σε τρομερή φόρμα και επικοινωνούσαν συνεχώς με το κοινό το οποίο δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει και να χειροκροτά. Παρουσίασαν 3 νέα κομμάτια, από το επερχόμενο EP τους που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, πολλά υποσχόμενα. Καλύτερη στιγμή ήταν το “Always Forever”, στο οποίο τραγούδησαν σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία.

Τέλος, κάπου στις 00.15, εμφανίστηκαν οι Before The Dawn και ο κόσμος μαζεύτηκε μπροστά και τους υποδέχτηκε πολύ θερμά. Υπήρξαν άτομα που τους γνώρισαν και τους εκτίμησαν από την προηγούμενη περιοδεία τους με τους Amorphis αλλά και το δικό τους φανατικό κοινό. Η παρουσία τους ήταν δυναμική και σε συνδυασμό με τον πολύ καλό και καθαρό ήχο αποζημίωσαν το κοινό για την πολύωρη αναμονή και ζητούσαν encore. Στο σημείο αυτό, ο Lars, (φωνητικά και μπάσο) απευθύνεται στο κοινό το οποίο φώναζε για encore, λέγοντας “You Greeks are f***ing crazy, you know that?”, και έπαιξαν ένα ακόμη κομμάτι ικανοποιώντας έτσι το αίτημα.

Όλα τα συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Αν υπήρξε κάποιο αρνητικό σημείο, αυτό θα ήταν η καθυστέρηση περίπου μιας ώρας, κάτι που ανάγκασε κάποιους από τους θεατές να φύγουν πριν λήξει η συναυλία και άλλους να τους κουράσει και να καθήσουν έξω. Ας ελπίσουμε στην επόμενη επίσκεψη των Before the Dawn να υπάρξει ένας καταλληλότερος χώρος για ένα τέτοιο live.


Κείμενο: Δευτεραίου Δέσποινα

Φωτογραφίες: Τσολάκης Δημήτρης