Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Wolfcry , live @ Rainbow Bar 19/11/2011


Η απόφαση για την παρουσία μου στο συγκεκριμένο live πάρθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή –και αυτό λόγω άλλων υποχρεώσεων-γεγονός που μου στοίχησε την εμφάνιση των Secret Illusion. Λίγο μετά τις 11 λοιπόν, έφτασα στο Rainbow και με μεγάλη μου λύπη συνάντησα ελάχιστο κόσμο (περίπου 30 άτομα) να είναι ήδη στο χώρο περιμένοντας τους Wolfcry να βγουν στη σκηνή.
         
Μετά τις 23.30, έχοντας την στήριξη λίγων και καλών φίλων, οι Αθηναίοι heavy/power metallers ανεβαίνουν στο σανίδι με το εισαγωγικό Power Within (από το ομώνυμο ντεμπούτο τους ) να τους καλωσορίζει από τα ηχεία του club. Με κάποια προβλήματα στον ήχο ξεκίνησαν με το Payback Time (από το νέο τους album  Glorious).Έχοντας αρκετή όρεξη και ενέργεια έκαναν ένα πέρασμα από τους 4 δίσκους τους αποδίδοντας καλοπαιγμένο και δυνατό heavy/power. Λόγω και της “οικογενειακής κατάστασης“ που επικρατούσε στο χώρο ο τραγουδιστής των Secret Illusion(φωνάρα!) κλήθηκε να συνοδεύσει την μπάντα στην εκτέλεση του Night Crawler χαρίζοντας μας ένα απίστευτο ντουέτο παρέα με  τον  τραγουδιστή των Wolfcry. Τα αστεία, οι φωνές, οι παραγγελιές και τα πειράγματα αποτέλεσαν και πάλι κύριο συστατικό της βραδιάς (είπαμε οικογενειακή κατάσταση) δίχως όμως να αφαιρούν από τη μπάντα τη σοβαρότητα από αυτό που έκαναν.Tο set list στηρίχτηκε κυρίως στο πρόσφατο Glorious , χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραμέλησαν τις προηγούμενες δουλειές τους. Κάπου στη μέση περίπου της βραδιάς η μπάντα μας σύστησε το νέο μέλος της, Ανδρέα Σωτηρόπουλο (κιθάρα).Η μπάντα έκλεισε με το Rebellion έπειτα από λαϊκή απαίτηση, μιας και το είχαν παίξει πρόσφατα σε live στα Ιωάννινα.

Η δύναμη και ο επαγγελματισμός της μπάντας δεν άφησαν τον μέτριο ήχο ή τη λιγοστή προσέλευση του κόσμου να τους πτοήσει. Αντιθέτως έκαναν αυτό που αγαπούν με μεγάλη επιτυχία. Η δεύτερη κιθάρα πλαισίωσε ιδανικά την πρώτη δίνοντας μεγαλύτερο όγκο στον ήχο τους, ενώ τα πλήκτρα έλαμψαν δια της απουσίας τους όντας απαραίτητα σε αρκετά σημεία. Η φωνή ήταν ξανά σε υψηλά επίπεδα καθώς και η σταθερή απόδοση στα τύμπανα. Κάποια λάθη που έγιναν οφείλονται κυρίως στον μέτριο ήχο εμποδίζοντας το συγκρότημα να ακούει κάτι άλλο εκτός από αυτό που έβγαινε από τα ηχεία. Θέλω να πιστεύω πως η στάση του κοινού θα αλλάξει απέναντι σε group που είναι πιστά και ειλικρινή σε αυτό που προσφέρουν και πως την επόμενη φορά θα τους απολαύσουμε με το πλήθος του κόσμου που τους αξίζει.

Wolfcry Setlist :
1.Power Within 
2.Payback Time 
3.Fatal Conflict (Watch Out!) 
4.Vile Mind 
5.Holocaust Of Nothing 
6.Fadin' Visions 
7.Sons Of Gods 
8.Face The Fear 
9.The Golden Era 
10.The Dying Of Innocence 
11.Night Crawler (Judas Priest Cover) 
12.Hesitant Gathering 
13.Vanguard 
14.God Of Deception 
15.Rebellion(The Clans Are Marching) [Grave Digger Cover]

Κείμενο : Αντώνης Κοντογιάννης