Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Pavlov's Dog - Rock & Lace live @ Ζυγός 09/11/2010

Η συναυλία έγινε την Τρίτη το βράδυ στην Πλάκα σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό χώρο, αλλά δυστυχώς όχι με μεγάλη προσέλευση κοινού. Ένα κοινό στο οποίο ήταν άνθρωποι όλων των ηλικιών, παλιοροκάδες και «περαστικοί».
      Λίγα λεπτά πριν από τις 21.30 και το support act, από τα Τρίκαλα, Rock & Lace    ανεβαίνει στη σκηνή. Έχοντας καλό ήχο έπαιξαν περίπου μισή ώρα, διασκευές αλλά και προσωπικά τους και προσπάθησαν να ζεστάνουν, να ξυπνήσουν μάλλον, το χλιαρό κοινό. Η μπάντα έχει πολλές 70’s επιρροές αλλά τα δικά τους κομμάτια ήταν πολύ πιο heavy και «μοντέρνα» από ότι περίμενα. Με πολύ καλό «δέσιμο» στη σκηνή, επαγγελματική εμφάνιση και εξαιρετική γυναικεία φωνή και ερμηνεία, οι Rock & Lace σίγουρα θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.
    Μικρή αναμονή και ο David Surkamp κάνει την εμφάνιση του στη σκηνή. Εξηγεί στο κοινό πως λόγω προβλημάτων υγείας ο drummer της μπάντας Mike Safron (που ανήκει στο original line-up) δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει και ότι τη θέση του θα καλύψει ο παραγωγός (!!!) του group (ο οποίος απεδείχθη πολύ καλός ).
  Αρχή λοιπόν με τα Natchez Trace και Late November και ο Surkamp φαίνεται να μην έχει τόσες ανάσες ώστε να ανταπεξέλθει. Ευτυχώς για λίγο όμως γιατί από το επόμενο κιόλας κομμάτι, Angeline (από το νέο δίσκο «Echo & Boo»),οι όποιες αμφιβολίες είχα εξαφανίστηκαν.
     Ο μεγάλος τροβαδούρος David Surkamp αρχίζει και ζεσταίνεται, κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς δεν θα συμβεί και με το κοινό το οποίο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν υποτονικό στο σύνολο του σε όλη τη διάρκεια. Συνέχεια με παλιά (κυρίως από το Pampered Menial) αλλά και με νέα τραγούδια με την σύζυγο του David, Sara να τον συνοδεύει εξαιρετικά σε αρκετά κομμάτια. Ύστερα από αρκετή ώρα οι μουσικοί του David Surkamp έκαναν ένα μικρό διάλλειμα. Όχι όμως και ο ίδιος. Με ένα προβολέα να τον «λούζει» και με μόνη συντροφιά την κιθάρα του μας χάρισε μια εξαιρετική ερμηνεία με το «Dont rain on me». Μεγάλη έκπληξη ήταν και η εκτέλεση του Only You (η καλύτερη μπαλάντα τους για μένα) από το Third (1977).
  Συχνά ο Surkamp ανάμεσα στο set έπαιρνε λίγο χρόνο να μιλήσει και να αστειευτεί με το κοινό ή απλά να προλογίσει ένα κομμάτι. Κάπως έτσι αναφέρθηκε και στον-σχετικά πρόσφατο(30/5/2009)-χαμό του Siegfied Carver(violin),(κατά κόσμων Richard Nadler),αφιερώνοντας του το Brown Eyes. Ακολουθεί ο ύμνος Theme From Subway Sue με τους πιο μυημένους να εκστασιάζονται. Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς.Tο group συνεχίζει χωρίς σταματημό κάνοντας ένα μικρό πέρασμα από το At The Sound Of The Bell καταλήγοντας στο Song Dance όπου το κοινό ξύπνησε θέλοντας και μη. Ώρα για encore με τα Breaking Ice και Julia στο σόλο του οποίου ο Surkamp απέδειξε ότι εκτός από υπέροχος performer είναι και εξαιρετικός κιθαρίστας.
 
   Ήταν συνολικά μια μοναδική εμπειρία για μένα που παρόλο που λατρεύω τα κομμάτια δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να «τους» δω ζωντανά. Τα εισαγωγικά είναι σπόντα για το όνομα Pavlovs Dog το οποίο από τη μία καλά κάνει και χρησιμοποιεί ο David Surkamp αλλά από την άλλη αδικεί τους original -”St. Louis Hounds”-Pavlovs Dog (ζώντες και μη) καθώς εκείνοι ήταν που μεγαλούργησαν στα 70’s. Anyway…εγώ αποζημιώθηκα πλήρως από αυτό το live και άκουσα ακριβώς αυτά που είχα ανάγκη. Σε μια σύντομη συνομιλία(κάπου ανάμεσα σε αυτόγραφα και φωτογραφίες) που είχα με τον Surkamp μου είπε πως η συγκεκριμένη περιοδεία παραλίγο να είχε ακυρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων και πως αυτοί που τους «έφεραν» στην Ελλάδα τους φέρθηκαν άψογα και επαγγελματικά. Να σημειωθεί πως οι Pavlovs Dog έφυγαν από τη σκηνή έπειτα από 21(!) τραγούδια και αμέσως μετά χαιρέτησαν καθέναν από το κοινό χωριστά. Αυτά για μερικές βεντέτες που παίζουν 10 κομμάτια και «σπάνε» από την πίσω πόρτα...

Rock & Lace :
1.Requiem For A Dream
2.Because The Night
3.Sorry
4.Bang Bang (My Baby Shot Me Down)
5.In the dark
6.No Inception
7.Move Over (Janis Joplin)
8.I Did It Twice
9.Don't Be Fool

Pavlov's Dog:
1.Natchez Trace 
2.Late November 
3.Angeline 
4.I Don't Need Magic Anymore 
5.Fast Gun 
6.Episode 
7.Lost In America 
8.I Love You Still (Echo & Boo Version) 
9.I Don't Do So Good Without You 
10.Suzzane,I Love You 
11.Don't Rain On Me 
12.Ava Gardner's Bust 
13.Only You 
14.Brown Eyes 
15.Theme From Subway Sue 
16.Standing Here With You (Megan's Song) 
17.Angel's Twilight Jump 
18.Valkerie 
19.Song Dance

Encore

20.Breaking Ice
21.Julia



Κ  Κείμενο : Αντώνης Κοντογιάννης