Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Annihilator-Beyond Perception Live @ Gagarin 25-10-10


Η μέρα για την τελευταία στάση της περιοδείας των Annihilator είχε φτάσει. Ο κόσμος είχε κατακλύσει από νωρίς το Gagarin και όλα προμήνυαν μια ακόμη μοναδική live βραδιά.
Η αρχή έγινε με τους Beyond Perception  οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την περίπου μισή ώρα που είχαν στη διάθεση τους με  τον καλύτερο τρόπο. Αν και μουσικά η μπάντα δεν έχει πολλά κοινά με τους Annihilator απεδείχθη η πλέον αρμόζουσα για να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα, όπως και όσο έπρεπε. Έχοντας αρκετά καλό ήχο αλλά και την υποστήριξη του κόσμου απέδωσαν ιδανικά το δυνατό και ασήκωτο stoner-sludge/hardcore τους-“με καπνούς και whiskey να βγαίνουν από τα ηχεία”- προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος για τους Καναδούς.
                                                                                                                                                                    Ώρα 22.00 και οι Annihilator  καταλαμβάνουν τη σκηνή του Gagarin και κάτω από έντονα χειροκροτήματα και δυνατές φωνές να τους καλωσορίζουν, ξεκινούν τη βραδιά με τα Ambush και Clown Parade. Έπειτα από το  Plasma Zombies είχε έρθει η ώρα για τον πρώτο μεγάλο χαμό της βραδιάς. Η μπότα χτυπά ρυθμικά, ο Jeff Waters παίρνει θέση και ο κόσμος έχει καταλάβει, πριν το εισαγωγικό riff, πως ακολουθεί το King Of The Kill. Πανικός! Ο ηγέτης των Annihilator ήταν σε αρκετά σημεία του live πίσω από το μικρόφωνο ενώ με χαρακτηριστική άνεση εξαπέλυε τις κιθαριστικές του επιθέσεις και τα ξεσηκωτικά του riffs.

Οι  τόνοι πέφτουν λίγο αργότερα με τα Hell is A War,The Box και Time Bomb σε ένα περίεργα ανακατεμένο, όσον αφορά το θέμα ροής, set list. Άμεση επαναφορά σε φρενήρης ρυθμούς με το Ultra-Motion με το κοινό να “χτυπά κόκκινα” οδηγώντας το σε thrash καταστάσεις με μικρά mosh-pits και crowd surfing. Παρεμφερείς ήταν και οι αντιδράσεις στο Set The World On Fire καθώς η πλειοψηφία του κόσμου διψούσε έντονα για κομμάτια από τους 3 πρώτους δίσκους. Εισαγωγή του W.T.Y.D. και κάπου εκεί παραλίγο να χαλάσει η μέχρι τώρα εκπληκτική ατμόσφαιρα καθώς ποσότητα μπύρας προσγειώνεται στον Jeff Waters με αποτέλεσμα ο ίδιος να διακόψει για λίγο  τη συναυλία φανερά απογοητευμένος από το όλο σκηνικό. Η μπάντα συνεχίζει σχεδόν αμέσως το set, έπειτα από λίγα λόγια του Waters, ο οποίος φάνηκε λίγο ξενερωμένος και τυπικός στα τραγούδια που ακολούθησαν.

Αποχώρηση του ντράμερ, καρέκλες επί σκηνής και έφτασε η ώρα για την πιο μαγική στιγμή του set. Phoenix Rising και Sounds Good To Me (για πρώτη φορά σε περιοδεία σύμφωνα με το group) με μάτια κλειστά, χέρια στον αέρα και το κοινό να τραγουδά:”….dream awaydont wait for the night”…Mια ακόμη επιβεβαίωση ότι οι καλύτερες μπαλάντες ανήκουν σε heavy metal συγκροτήματα. Δυνατό come back με 21 και Phantasmagoria ταράζοντας ξανά τα θεμέλια του club. Ελάχιστα λεπτά υπομονή και οι πάντες γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο θα μας καληνυχτίσουν οι Καναδοί  και δεν είναι άλλος από  τον υπέρτατο ύμνο από το ντεμπούτο τους , Alison Hell (πόσο θα αντέξει αυτό το μαγαζί όρθιο??)…….

Σε μια ώρα και σαράντα λεπτά απολαύσαμε ένα χορταστικό set (αν και το κοινό πάντα θα ζητάει κάτι ακόμα) με μια σχεδόν αλάνθαστη μπάντα να παίζει σαν μια τέλεια προγραμματισμένη μηχανή. Φοβερές οι φωνητικές (αλλά και κιθαριστικές) ικανότητες του Dave Padden με rhythm section σε κατά ριπάς ρυθμούς πολυβόλου. Παρατηρήθηκαν επίσης  φαινόμενα λατρείας και όχι άδικα, προς τον Waters του οποίου η τεχνική αλλά και η σκηνική παρουσία είναι πράγματα θαυμαστά και αξιοζήλευτα. Μετά από τόσα χρόνια ηγείται ακόμα της μπάντας με την ίδια όρεξη και τον ίδιο ενθουσιασμό όντας λαμπρό παράδειγμα επαγγελματισμού και ζωντάνιας. Μέχρι την επόμενη φορά…all hail the….KINGS OF THE KILL!!!

Annihilator Setlist :
1) Ambush
2) Clown Parade
3) Plasma Zombies
4) King Of The Kill
5) Betrayed
6) The Box
7) Hell Is A War
8) Time Bomb
9) Ultra-Motion
10) Set The World On Fire
11) W.T.Y.D.
12) The Trend
13) The Fun Palace
14) Phoenix Rising
15) Sounds Good To Me
16) 21
17) Phantasmagoria

Encore:
18) Crystal Ann
19) Alison Hell

Κείμενο : Αντώνης Κοντογιάννης